Inte fel att ha en hängmatta

Något som ger bilden av total avkoppling, det är ju att se någon ligga i en hängmatta en solig sommardag. Varför inte ge dig själv det? Det är ju lätt att skaffa en hängmatta och hänga upp på en lämplig plats i trädgården. För att du ska hitta rätt hängmatta som passar dig, så finns det dock en del saker du kan fundera över. 

Det finns ju idag en massa varianter av hängmattor att välja på. Några modeller kan du hitta på hängmatta.se. En hängmatta kan idag vara i olika material, i olika färger och i olika storlekar. De kan vara med spridare eller utan, de kan vara i helt tyg så väl som de finns de i nät.

En hängmatta har man ofta ute i trädgården, men den passar även att ha på uteplatsen, på bryggan, samt att det även går att ha en hängmatta inomhus. 

Fundera lite på hur du vill använda din hängmatta samt om det är flera i familjen som kommer att nyttja den. Kanske du vill ha en klassisk variant som sätts upp med rep mellan två träd eller vill du istället ha den i en ställning eller stativ?

Var passar det bäst att hänga upp hängmattan?

En stor fördel med en hängmatta, det är att du kan ha den exakt var du vill. En vanlig syn är just att den finns ute i trädgården, mellan två träd, men saknar du träd, så går det att fästa den på annat sätt. Dessutom finns det idag stativ och ställningar för hängmattor att satsa på! 

Om du har turen att ha en massa träd, se till att välja de träd som är kraftigast, så att din hängmatta sitter stadigt. Väljer du hängmatta med stativ, så kan den stå var du vill, på uteplatsen eller bryggan om du har en sådan.

Du kan även ha hängmattan inne. Dels då i stativ men det går även fästa den i väggen eller i takbjälken. Se bara till att säkra upp först så att den sitter stadigt!

Hitta rätt hängmatta för dig

Är hängmattan bara för dig, eller är ni flera som ska dela? Hängmattan ska ju vara bekväm att ligga i, så se till att den är lagom bred för dig, samt att den helst ska vara 1 meter längre än vad du själv är. Det kan vara bra att kika runt på olika hängmattor för att få en uppfattning om vad det finns. Det finns till exempel brasilianska hängmattor. Det är en tyghängmatta, som kan komma med eller utan spridare. Sedan finns även colombiansk tyghängmatta. Du har också den amerikanska hängmattan som oftast kommer med ett tyg som är vadderat. Är det en näthängmatta, så kan den mexikanska hängmattan vara ett bra alternativ för dig.

Sedan finns det även andra varianter av hängmatta. Bland annat har du dubbelhängmattan, med plats för två. Det finns även så kallad resehängmatta eller campinghängmatta.

Du kan med fördel testa dig fram för att hitta rätt hängmatta för dig!