Vilken mascara ska du välja?

När det gäller mascara, så finns det ju idag en massa varianter! Det är olika formula så väl som det finns olika sorters mascaraborstar. Ett bra tips är att välja mascara själv och inte ta samma som din kompis, bara för att. Grejen är ju att det är personligt vad för mascara som passar en, eftersom att alla har olika typ av fransar.

För att hitta rätt typ av mascara så kan det vara bra att du först så att säga analyserar vad det är för fransar just du har. Har du fransar som är korta, långa, tjocka, tunna? Det avgör vad du bör välja. Har du till exempelvis korta fransar, så passar det bäst med en mascara som har en torrare formula. Den bör även gärna vara vattenfast. Med en sådan kan du få en bra böj samt bra volym som håller. Ett annat bra alternativ är mascara med serum

Du som har längre fransar, du kan välja en mascara med lite blötare konsistens. Det ger dig mer svepande fransar. Se även till att borsten på den separerar dina fransar på bra sätt. 

Välja rätt mascaraborste

Även om det ofta finns varianter som mascara med volym, mascara med serum eller mascara med annan formula, så påverkar även mascaraborsten resultatet. För att få bra volym på dina fransar, så passar det allra bäst med en gummiborste, helst en med korta piggar. För att få mer längd, så kan du satsa på en mascaraborste som kallas för spiralborste. Den ser ut som en snurr med mycket mellanrum mellan sina strån. 

Att applicera mascaran

Oavsett om du valt en mascara med serum eller en annan variant, så gäller det ju även att applicera den på rätt sätt. Om du vill bygga upp en bra volym, satsa då på att applicera flera lager med mascara. Det är bra att börja med att måla dina fransar ovanpå allra först. Du målar då uppifrån och ner. Det är ett bra sätt att markera hela längden och gör att de ser längre ut än vad de är. Sedan kan du måla dem igen, underifrån, som vanligt. 

När det gäller att måla dina underfransar, så kan det vara bra att ha en ytterligare mascara för just det. Du bör därmed ha en mascara för överfransar och en mascara för underfransar. Dina undre fransar har sällan behov av lyft, så det är bättre att satsa på en borste som är spiralformad som ger längd samt en mascara som är vattenfast.

Satsa på en bra mascara

När du ska välja mascara så kan det vara bra att utöver fundera på om det ska vara en mascara med serum eller annan variant, även fundera på vad för färg du vill att den ska ha. Det går ju att välja svart, men det är även snyggt med mörkbrun mascara. Det finns ju även helt andra färger om du känner dig vågad!

För att komplettera mascaran och få ut maximal effekt av den, se till att göra en fransmarkering. Det kan du göra med en kajalpenna eller en mörk ögonskugga, det mellan dina fransar, med hjälp av en snedskuren borste.