Tips på leksaker att köpa i present

Barn, de uppskattar alltid att få leksaker i present, det oavsett om de fyller år, om det är julklappar eller om det bara är en present för att. Oavsett om du ska köpa leksaker i present till ditt eget barn, eller ett barn i din närhet, så kan det vara skönt att få lite tips vad som kan passa. Det finns ju idag olika leksaker som passar olika åldrar. Ett bra ställe du kan hitta leksaker på, det är https://www.billiglek.se/. Leksaker passar ofta bra att ge till barn mellan 0-8 år, sedan när de kommer över den åldern, så brukar det dyka upp annat de önskar sig, så som mobiltelefon, surfplatta med mera. 

Riktigt små barn, från nyfödda upp till 1 års ålder, där är det ofta inte så noga vad för slags leksak du satsa på att köpa. Det är oftast uppskattat med enklare saker, som de kan titta på eller känna på. Bland annat kan det passa bra med en hängande mobil ovanför sängen, skallror, bitringar eller ett babygym.

Presenttips för barn mellan 1–3 år

Är det så att barnet du ska köpa leksaker till är mellan 1–3 år, så finns det gott om bra alternativ inom leksaker. Barn som är i denna ålder, de har kommit att bli mer nyfikna på världen omkring dem. I denna ålder är det även mycket ”kan själv!”. I denna ålder passar det bra med lära gå vagn, klossar, ritblock och kritor samt olika typer av aktivitetsleksaker.

Presenttips för barn mellan 3–5 år

Om det är så att barnet ska fylla 3, 4 eller 5 år, så kan det skilja sig något åt, beroende på vilken av dessa åldrar barnet uppnår. Många barn vill i denna ålder låtsas att de själva är någon annan. Många låtsaslekar blir det samt att de gärna vill testa på det som de ser att du gör, som att städa, laga mat med mera. De vill även testa på att göra det de möter, som att vara tandläkare och läkare eller veterinär. Bra leksaker att köpa i present är bland annat leksakskök, doktorsväska, snickar-bälte, samt liknande saker. 

Presenttips för barn mellan 5–7 år

I denna ålder, så är det många barn som börjar i förskolan samt att de snart kommer att nå upp i skolåldern. I denna ålder är det mycket vanligt att barn gärna har saker de önskar sig. Mycket beror på vad de har för intressen. Det kan vara saker som har att göra med deras favoritprogram på tv, som de vill leka med. Andra bra presenter i denna ålder är annars experimentlådor eller avancerat lego.

Presenttips för barn från 8 år och uppåt

När barnet har passerat åldern av 7 år, så börjar det bli allt tydligare vad för intressen just ditt barn har samt att de ofta gärna önskar sig både det ena och det andra. För en del barn är det fortfarande kul med leksaker att leka med, medan andra barn absolut inte längre vill ha leksaker i present. Allra bästa är att fråga ditt barn om vad han eller hon önskar sig.