Är det dags för en ny trappa?

Trappor, det finns det ju en hel del av idag. Det både för inomhusbruk och sådana som man använder ute. När det gäller att skaffa en trappa inne, så har du ett visst antal val du måste göra. Det är vad för form trappan ska ha, hur stor den ska vara, i vilket material den ska vara samt hur du ska göra med olika tillbehör som handledare och trappräcken. För att hitta rätt sorts trappa, så är det ju bra att se över den plats där du ska ha den. Det avgör storleken på den. En del trappor tar mer plats än andra. 

En trappa kan även komma i olika bredder och längder. Sedan är det även viktigt att du har koll så att höjden på den trappa du väljer motsvarar höjden på de våningar som den ska vara för.  På https://www.stegfabriken.se/ hittar du en hel del olika trappor att välja mellan. 

Välja mellan olika trappor

Det finns ju idag olika former på en trappa. De vanligaste formerna är L-trappa, U-trappa och rak trappa. Sen har du även spiraltrappan. 

När det gäller L-trappor, så är det en svängd trappa, så att den liksom får formen av ett L. Trappan kan med fördel placeras mot en vägg eller i ett hörn. Då tar den inte så stor plats. Denna trappa kan ha en rak eller en rektangulär taköppning. En stor fördel med att välja en L-trappa, det är att den fungerar i stort sett var som helst där du har behov av en trappa. 

När det gäller U-trappor, så är även detta en svängd trappa, men den har två svängar, så att det bildas som ett U. Det gör att trappan passar bra i trånga utrymmen. Även denna trappa kan ha en rak eller en rektangulär taköppning. Det går ofta bra att skräddarsy denna trappa, så att den passar in i ditt hem.

En rak trappa, den är just helt rak, utan några svängar alls. Det är denna form som är allra vanligast bland trappor överlag samt att den är även enklast att gå i. 

När det gäller spiraltrappa, så är det en trappa som går upp i en spiral. Det går att välja åt vilket håll själva spiralen ska gå. Denna trappa passar oftast bra där det är ont om plats. 

Hitta en passande trappa för ditt hem

Det kan vara smart att kolla på nätet hur de olika trapporna ser ut samt vad det går att få för material. Det är ju inte fel att ha en trappa som matchar hemmet på ett bra sätt, samt som smälter in snarare än att den sticker ut. Du bör välja trappa efter vad för syfte du har med den samt vad du har plats med. För dig med ont om plats, så fungerar trappor så som L-trappor, spiraltrappor eller lofttrappor bäst. Om utrymmet är stort, ja då kan du satsa på vilken trappa du vill. Tänk även på att det är bra att ha trappräcken samt handledare på din trappa. Det så att den är helt säker att gå i.